Legaat Til van Maurik

In juli 2020 overleed Til van Maurik. Vanaf 2014 was Til heel actief bij de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten.
We namen afscheid van Til in Theater ’t Kapelletje en eerden haar met een lezing van ‘Time Out’, het door haar geschreven stuk dat we in 2016 speelden in het CVU op de Bergweg in Rotterdam. ‘Time Out’ ging over de dood. Voor Til moest de dood niet worden verstopt. Ze vond: praat maar gewoon over ziek zijn, over angsten en over dood gaan.
Mieke de Wit, vriendin van Til en belast met haar nalatenschap, vertelde ons dat Til ons had opgenomen in haar testament. Onlangs overhandigde Mieke het legaat van Til aan Hans Senfert Kroese, voorzitter van ons bestuur.
Til had ons om drie redenen opgenomen in haar testament:
– Ze vond het belangrijk dat er in Rotterdam een betaalbare plek is voor ouderen om theater te maken.
– Til voelde zich bij de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten gezien en uitgedaagd, vooral dankzij artistiek leidster en regisseur Mariëlle van de Griendt.
– Theater maken betekende veel voor Til. Voor haar was het ‘de krenten in de pap van haar bestaan’.
Wij zijn geroerd door dit gebaar en zoeken een bij Til passende, mooie bestemming voor het legaat. Het zal zeker ten goede komen aan ouderen die theater willen maken.
(Foto: Til bij haar lievelingsboom, een oude magnolia in Trompenburg Tuinen & Arboretum, tijdens de uitvoering van ‘Tuin der lusten’ (2017).

Deel dit bericht met anderen: