Koester Groen

Schrijf een liefdesverklaring aan het groen in Kralingen-Crooswijk

Tijdens de lockdown vorig jaar konden we alleen ommetjes maken in onze eigen buurt. En toen merkten we hoe belangrijk het groen in de wijk is. Bomen, struiken, planten, een stad kan niet zonder.

Om iedereen te laten weten hoe belangrijk het groen in de stad is vragen we jullie een liefdesverklaring te schrijven aan het groen in Kralingen-Crooswijk. Een loflied op die ene mooie boom in de straat, op de Botanische Tuin, op het Kralingse Bos, op Trompenburg Tuinen & Arboretum, op de wijktuin of op de rozenstruik van de buren.

Alle liefdesverklaringen worden opgehangen op een groene plek. De mooiste worden voorgelezen tijdens Koester Groen op 17 en 19 september in Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Schrijfopdracht
Schrijf een liefdesverklaring aan een groene plek in je wijk. Een tuin, een park, een boom of een plant die je heeft geholpen de lockdown door te komen. Het mag van alles zijn: een liefdesbrief, een gedicht, een lied, een verhaal, een column.
Maximaal 500 woorden.
Stuur je liefdesverklaring voor 10 september naar info@theaterwerkplaatsouwerotten.nl

Schrijfworkshops
Voor wie het lastig vind op gang te komen organiseren we een aantal schrijfworkshops..
Onder leiding van schrijver en schrijfdocent Levi Olthof eren we het groen in Kralingen-Crooswijk door een liefdesverklaring te schrijven aan een favoriete plek. Je gebruikt al je zintuigen om het groen te beleven en zet op papier wat het groen voor je betekent. Dat verwerk je in je liefdesverklaring.
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.
Aanmelden: info@theaterwerkplaatsouwerotten.nl of 06 – 539 237 60

Datum: 1 september 2021
Tijd: 14.00-16.00 uur
Plaats: Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5, Rotterdam

Datum: 5 september
Tijd: 14.00-16.00 uur
Plaats: Wijktuin De Esch, Dries van der Vlerkstraat 1-155, Rotterdam

Datum: 9 september 2021
Tijd: 14.00-16.00 uur
Plaats: Schuttersveld (bij de populieren), hoek Crooswijksestraat/Crooswijkseweg, Rotterdam

Koester Groen schrijfworkshop in de Botanische Tuin Kralingen

Koester Groen kan worden gerealiseerd dankzij bijdragen van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en Cultuur Concreet.